Door alle media aandacht voor onze gehaktbal worden wij overspoeld met emails waarin ons verzocht wordt het recept van onze gehaktbal te geven. Aangezien wij graag de gehaktballiefhebbers blij willen maken hebben we het recept online gezet. Onder de Ooievaar | |||
---|---|---|---|
MEDIA
| HET RECEPT Ingrediënten: 2 kg HOH gehakt ( 45% runder en 55 % varkens is beter) 3 eieren 4 witte boterhammen zonder korst beetje melk paneermeel 1 eetlepel gehaktkruiden 1 eetlepel paprika (Spaanse) poeder 1 eetlepel runderbouillon poeder 3 teentjes knoflook 2 grote uien theekop ketjap manis flinke eetlepel Franse mosterd Bereiding: Uien fijn snijden, knoflook zeer fijn snijden mengen met de ketjap, gehaktkruiden,paprikapoeder en de runderbouillon. In een andere bak het witte brood mengen met wat melk en zeker 15 min. laten weken. In weer een andere bak het gehakt mengen met de eieren, het uienmengsel, het uitgeperste en uitgeweekte witte brood, 200 gram paneermeel en een flinke schep mosterd. Goed de boel door elkaar mengen. De heteluchtoven op 180 graden. Als het gehakt een kwartiertje gestaan heeft en op kamertemperatuur is, dan ballen draaien van 320(!) gram. Dan in een lage ovenschaal de oven in en 40 minuten bakken.( eventueel na 20 min. de ovenschaal 180 graden draaien) Gebruik het bakvet later om een jus van te maken eventueel aangevuld met wat kalfs jus! Serveren in een bakje met de jus, wat brood en wat zuur van De Leeuw erbij en Eet Smakelijk. | ![]() ![]() ![]() |